c

Skanska säljer äldreboende i Alingsås för cirka 260 miljoner kronor

Pressmeddelande 2020-07-14 07:45 CET

Skanska har sålt äldreboendet Villa Brogården i Alingsås för cirka 260 miljoner kronor. Köpare är Northern Horizon via sin fastighetsfond Nordiska vårdhem. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det tredje kvartalet 2020. Tillträdet kommer att ske under det första kvartalet 2022.

äldreboende alingsås

Villa Brogården kommer med sina 80 lägenheter att bli fem våningar högt med en total yta om drygt 5 300 kvadratmeter. Hyresavtal har tecknats med Vardaga som kommer att ansvara för driften av äldreboendet.

Äldreboendet, som utvecklas och byggs av Skanska Sverige, uppförs med högt ställda hållbarhetskrav. Ambitionen är att energianvändningen ska ligga 80 procent under Boverkets riktlinjer. Utöver LEED-certifiering, nivå Guld, som syftar till miljövänlig design, drift, produktion och underhåll, investeras i solceller på taket samt bergvärme.

Byggnadsarbetena är påbörjade och Villa Brogården ska stå färdigt att tas i drift under första kvartalet 2022.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 70 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 200 anställda under 2019.

Kontakter

Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494