c

Skanska medverkar i skapandet av nya förskolor i Sverige

Pressmeddelande 2020-02-20 08:00 CET

Skanska är vinnare inom samtliga 16 anbudsområden i SKR:s (Sveriges kommuner och regioner) nyligen avslutade ramavtalsupphandling avseende nyckelfärdiga förskolor. Skanska är därmed en av en handfull entreprenörer som kan avropas för att bygga bort förskolebristen i Sverige de närmaste åren.

förskola

Svenska kommuner behöver bygga 1 000 nya förskolor de kommande sex åren. Den bedömningen gör samarbetsorganisationen, SKR. Sammanlagt handlar det om uppdrag värda 5 miljarder kronor. För att möjliggöra det genomförde SKR nyligen en upphandling, där Skanska fick toppbetyg i utvärderingen inom såväl pris som kvalitet.

– Vårt mål i alla projekt är att skapa största möjliga värde för varje investerad krona. I det här anbudet har vi samlat expertis från Skanska och Sweco. Med fokus på barn- och pedagogperspektiv har vi skapat en kostnadseffektiv, flexibel och hållbar förskola. In i ramavtalet tar vi med oss vår designdialog, ett verktyg som gör det möjligt att tidigt i processen ge kommunerna expertstöd i arbetet kring lokala förutsättningar och anpassningar, säger Klas Heed, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Kontakter

Kontakta: Nicklas Hagervall, Verksamhetschef
Telefon +46104493344
Kontakta: Jacob Birkeland, Chef Press och Public Affairs Skanska AB
Telefon +46104491957