c

Skanska säljer hyresbostadsprojekt i Göteborg för cirka 530 miljoner kronor

Pressmeddelande 2020-01-10 07:45 CET

Skanska har sålt hyresbostadsprojektet Tändstickan i Kallebäck, Göteborg, för cirka 530 miljoner kronor. Köpare är det privatägda fastighetsbolaget KAB Fastigheter AB. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Bostadsutveckling Sverige i det fjärde kvartalet 2019. Tillträde är beräknat till det andra kvartalet 2022.

gbg

Projektet omfattar totalt 162 hyreslägenheter och ett garage. Hyresrätterna kommer att byggas på ett miljömedvetet och social hållbart sätt. I projektet genomförs satsningar för att skapa transportlösningar som minskar behovet av egen bil. Istället skapas lösningar för att enkelt välja cykeln, åka kollektivt eller använda bilpool.

– Kallebäck är ett utmärkt exempel på hur Skanska som samhällsbyggare kan utveckla en blandstad med arbetsplatser och bostäder, hyresrätter och bostadsrätter, nära kollektivtrafik. Vi är mycket glada att över att kunna uppföra detta projekt i ett attraktivt läge i samarbete med en stark och långsiktig motpart som KAB Fastigheter, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige.

Byggstart av hyresrätterna är planerad till det första kvartalet 2020 och färdigställandet är planerat till det andra kvartalet 2022.

Sedan tidigare har Skanska utvecklat tre kontorshus i Kallebäck.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 500 anställda under 2018.

Kontakter

Kontakta: Carlos Montecinos, Affärsutveckling
Telefon +46104490816
Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494