c

Skanska renoverar vattenkraftverk i Österdalälven för cirka 320 miljoner kronor

Pressmeddelande 2019-10-01 07:45 CET

Skanska har tecknat avtal med Fortum Sverige om att renovera Trängslets vattenkraftverk i Älvdalens kommun, Dalarna. Kontraktet är värt cirka 320 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det tredje kvartalet 2019.

Projektet omfattar bland annat sprängning av cirka 200 000 kubikmeter berg, förbättring av vattenvägar och tunnelbygge i befintlig damm.

Arbetet kommer att ha stort fokus på att minimera klimatpåverkan, vilket kommer att prägla valet av produktionsmetoder såsom massahantering, transporter och tillvaratagande av befintligt material i närområdet.

Byggstarten är planerad till oktober 2019 och projektet beräknas vara färdigställt i mitten av 2024.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 500 anställda under 2018.