c

Det här stör vi oss på mest i hemmet

Pressmeddelande 2019-09-23 08:01 CET

Har du också saker som du stör dig på i ditt hem? Kanske går du i renoveringstankar? Då är du inte ensam. Skanskas senaste undersökning visar att fyra av tio planerar att bygga om eller byta ut saker i hemmet det närmaste året. Samtidigt är det förvaringsmöjligheter som irriterar allra mest.

En ny undersökning genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Skanska avslöjar vad som irriterar oss mest i våra hem. Listan toppas av förvaringsmöjligheter. Hela 27 procent uppger nämligen att de stör sig på förvaringen i hemmet. Detta följs av toaletten och duschen, väggfärgen samt golvet.

Personer i åldersgruppen 30 till 39 år är mest missnöjda med detaljerna i hemmet. Hela 31 procent irriterar sig nämligen på väggfärgen medan motsvarande siffra i åldrarna 60 till 74 år endast är 12 procent.

– En väl utformad planlösning kan vara avgörande för hemmets förvaringsmöjligheter. Eftersom just planlösning och förvaring kan vara svårt att ändra med tiden är det bra att tänka lite extra på dessa saker vid val av bostad. Detaljer som väggfärg och tapet bidrar mycket till helhetsintrycket men är betydligt lättare att justera i efterhand, säger Magnus Lambertsson, försäljnings- och marknadschef på Skanska Nya Hem.

Undersökningen visar också att hela 38 procent planerar att renovera eller byta ut saker i hemmet det närmaste året. Den vanligaste orsaken är praktisk. 13 procent uppger att de ska byta ut saker som inte fungerar. Det visar sig även att örebroarna är de som är mest renoveringssugna. Hela 50 procent planerar att renovera eller byta ut saker. Motsvarande siffra bland östgötarna är endast 28 procent.

Topp 5: Det här stör vi oss mest på i hemmet

1. Förvaringsmöjligheterna 27 %

2. Toaletten och duschen 22 % 

3. Väggfärgen/tapeten  22 %

4. Golvet   21 %

5. Köksluckorna  17 %

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Skanska i juni 2019. Undersökningen är riksrepresentativ och statistiskt säkerställd på länsnivå. Totalt har 2501 personer i åldrarna 16–74 år deltagit i undersökningen.

 

Se utförliga resultat i pdf nedan.

Kontakter

Kontakta: Jacob Birkeland, Chef Press och Public Affairs Skanska AB
Telefon +46104491957