c

Skanska tar första spadtaget för nytt äldreboende i Kviberg - Göteborg

Pressmeddelande 2019-08-28 10:00 CET

Skanska utvecklar och bygger ett nytt äldreboende, Villa Kviberg, i Göteborg. Avtal har tecknats med Vardaga AB om driften av boendet. Onsdag 28 augusti tas det första spadtaget för äldreboendet som ska stå färdigt i början av 2021.

villa kviberg

Villa Kviberg blir det tredje äldreboendet i Göteborg som Skanska utvecklar och bygger i samarbete med Vardaga.

– Vi ser fram emot att återigen få samarbeta med Vardaga och skapa detta äldreboende i ett så fint läge. Behovet av boende för de äldre är stort i Göteborg och det här har alla förutsättningar att bli väldigt attraktivt, säger Charlotte Adlerton Gadd, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Villa Kviberg blir fyra våningar högt med 77 lägenheter i ett område där Skanska redan har utvecklat bostadsområdet Kvibergs Ängar. Här erbjuds smidiga kommunikationsmöjligheter in till Göteborg samt fina grönområden och aktivitetsslingan Kvibergsrundan inpå knuten.

– Vi vet att vi är en uppskattad aktör i Göteborg och det känns därför väldigt roligt att få möjlighet att välkomna ännu fler äldre till oss genom denna etablering av ytterligare ett modernt och välplanerat äldreboende i egen regi, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga.

Villa Kviberg byggs för att motsvara högt ställda hållbarhetskrav och ska certifieras enligt LEED. Huset kommer att utrustas med solceller på taket.

Byggnadsarbetena inleds omgående och boendet ska stå klart för inflyttning under första kvartalet 2021.