c

Skanska bygger ny butik åt Lidl i Halmstad

Pressmeddelande 2019-05-09 09:00 CET

Skanska har fått i uppdrag av Lidl Sverige KB att bygga en ny livsmedelsbutik vid Slottsmöllan i Halmstad. Butiken byggs för att motsvara högt ställda hållbarhetskrav och ska stå färdig för invigning under första kvartalet nästa år.

Den nya butiken blir Lidls tredje i Halmstad. Avsikten är att den ska certifieras enligt BREEAM på näst högsta nivån, Excellent. BREEAM tar ett helhetsgrepp på en byggnads miljöprestanda med målet att strategiskt förbättra byggnaders prestanda genom bland annat ökad energieffektivitet, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och förbättrad inomhusmiljö.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Lidl i byggandet av en hållbar matvarubutik. Det är alltid trevligt att samarbeta med kunder som delar våra värderingar, inte minst vad gäller hållbarhet, säger Joachim Hansson, projektchef, Skanska Sverige AB.

Lidls nya butik i Halmstad kommer att ha el-laddare för såväl bilar som cyklar. Taket förses med solceller och sedumbeläggning och det kommer även att finnas ett insektshotell inom området.

Byggnadsarbetena är redan påbörjade och byggtiden är beräknad till cirka ett år.