c

Skanska bygger vidare på Kattegattgymnasiet i Halmstad

Pressmeddelande 2019-05-07 08:00 CET

Skanska har tecknat avtal med Fastighetskontoret i Halmstads kommun om att bygga andra deletappen av nya Kattegattgymnasiet i Halmstad. Skanska bygger sedan ett drygt år tillbaka den första delen. Avtalet för del två är värt cirka 250 miljoner kronor.

kattegattgymnasiet

Kattegattgymnasiet är en helt ny skola som byggs för att tillgodose Halmstad med nya moderna studielokaler som är inspirerande och underlättar elevernas lärande. Skolan kommer när den står färdig att kunna ta emot 1 600 elever och 200 lärare.

– Vi är mycket glada åt att få ta oss an uppdraget att bygga även den andra huvuddelen av Kattegattgymnasiet. En gymnasieskola för framtiden där det till exempel kommer att finnas ett hjärngym i centrum av skolan för eleverna, säger Caroline Hassel, projektchef, Skanska Sverige.

Den första delen av det nya gymnasiet ska stå färdig redan nästa år. Den innehåller utöver utbildningslokaler även bibliotek, administration, aula, hörsal och gemensamma uppehållsytor. Den andra huvuddelen ska byggas ihop med den första och här återfinns även verkstadslokaler, skolläkarmottagning, vaktmästeri, tillagningskök och matsal.

Arbetet med den andra delen av gymnasiet påbörjas omgående och tanken är att Kattegattgymnasiet ska stå helt färdigt till höstterminen 2021.

 

Bild: Fredblads arkitekter

Kontakter

Kontakta: Caroline Hassel, Distriktschef
Telefon +46104491850