c

Skanska bygger ny grundskola i Karlstad

Pressmeddelande 2019-02-14 09:00 CET

Skanska har tecknat avtal med Karlstads kommun om att förbereda för en ny F6 skola på Växnäs i Karlstad. I en första fas ska Skanska genomföra projekteringsarbeten med avsikt att nå fram till ett avtal om själva byggproduktionen i höst. Beräknat kontraktsvärde för de båda faserna är cirka 195 miljoner kronor.

Fredericelundsskolan

Fredricelundsskolan byggdes 1962 och motsvarar inte längre kraven från verksamheten. Därför ska Skanska riva befintliga byggnader och uppföra en ny skolbyggnad med kapacitet för 350 elever. Därtill innefattar uppdraget att bygga en ny idrottshall, produktionskök, fyra förskoleavdelningar för 80 barn samt en öppen förskola. 

– Karlstad växer och det är stort behov av fler skolplatser. Vi ser fram emot att få använda vår goda erfarenhet av att bygga moderna undervisningslokaler och ge Karlstads unga en så trivsam och stimulerande skolmiljö som möjligt, säger Fredrik Karlsson, projektchef, Skanska Sverige AB.

Rivningsarbeten påbörjas till sommaren och byggstart är planerad till november i år. Avsikten är att skolans ska stå färdig att tas i bruk lagom till vårterminens start 2022. 

 

Kontakter

Kontakta: Mathias Andersson, Projektchef
Telefon 0104487207