c

Skanska hyr ut 4 400 kvm till Randstad i Solna United

Pressmeddelande 2019-01-17 08:00 CET

Skanska har tecknat avtal med det globala bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad som flyttar till Solna United vid Solna Station. Byggnaden är därmed nästan fullt uthyrd.

solna united

Randstad flyttar verksamheter från Regeringsgatan och skapar ett nytt kontor för sina tre varumärken: Randstad, Dfind och Antenn. Företaget erbjuder lösningar inom bemanning, rekrytering och omställning. Avtalet med Skanska, som sträcker sig över fem år, är planerat att påbörjas i april 2020.

– Vår flytt till Solna är både logisk och strategisk. Vi kommer till nya, funktionella och kreativa lokaler som är anpassade efter våra specifika behov, vilket så klart blir ett lyft för alla våra medarbetare. Samtidigt är det geografiska läget perfekt när vi ska möta såväl kunder som kandidater, säger Johan Lagercrantz, vd på Randstad Sverige.

– I och med uthyrningen till Randstad återstår totalt endast cirka 2 000 kvadratmeter i Solna United. Det rör sig om toppvåningarna. Vi tror att även dessa ytor är uthyrda inom kort, säger Maria Ronvall, uthyrningsansvarig på Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Solna United välkomnar sina första hyresgäster under senhösten 2019 och är nu uthyrd till över 90 procent. Skanska är mycket aktiva i arbetet med att utveckla ytterligare kontorsfastigheter runt Solna Station. Detaljplanearbetet är påbörjat för grannfastigheten Tygeln 1, vilken idag inrymmer BMWs försäljning och serviceverkstad.

Tidigare kontrakterade hyresgäster i Solna United är Bavaria Stockholm, Knightec, Arla Foods, Sabis, AGA, Fortum, Telecomputing samt en ännu konfidentiell hyresgäst.