c

Skanska säljer vård- och omsorgsboende i Tierp till Northern Horizon (Nordiska Vårdhem AB)

Pressmeddelande 2018-12-13 08:30 CET

Skanska ska bygga ett nytt vård- och omsorgsboende i Tierp. Vardaga AB kommer att driva vårdboendet och Northern Horizons vårdfastighetsfond tillträder som ny fastighetsägare i samband med färdigställande under fjärde kvartalet 2020.

– Det här blir ett modernt och hållbart vårdboende där vi kan dra nytta av våra goda erfarenheter av den här sortens projekt. Utöver välplanerade lägenheter med LEED-certifiering ligger fastigheten i direkt anslutning till inbjudande park- och naturområde, säger Johan Sahlberg, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige AB.

Det nya vård- och omsorgsboendet är resultatet av en upphandling, anordnad av Tierps kommun, som Vardaga vann tidigare i år. I samarbete med Skanska utvecklas nu ett tre våningar högt hus om cirka 4 000 kvadratmeter med totalt 57 lägenheter.

– Vardaga är glada att vi nu fått möjligheten att tillsammans med Skanska etablera det fina boendet Villa Siggbo som kan välkomna seniorer med behov av vård- och omsorg dygnet runt. Här kommer vi också kunna ta emot personer med mer komplicerade behov av exempelvis psykogeriatrisk kompetens, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga.

– Vi ser fram emot att tillträda Villa Siggbo som kommer att bli ett attraktivt boende. Vi är glada över att genomföra vår femte transaktion med Skanska i Sverige och ser fram emot ett gott framtida samarbete med Vardaga, säger Christopher af Trampe, Sverigechef på Northern Horizon.

Kontakter

Kontakta: Johan Sahlberg, Verksamhetschef
Telefon +46104490647