c

Skanska förbereder för nybyggnation på Hall

Pressmeddelande 2018-12-04 09:00 CET

Skanska har tecknat samarbetsavtal med Specialfastigheter om att förbereda för nybyggnation vid kriminalvårdsanstalten Hall. I ett första skede ska Skanska genomföra projektering samt tillsammans med Specialfastigheter sätta gemensamma mål, tidplan och fastställa riktkostnad för projektet.

Beläggningen på landets kriminalvårdsanstalter är för närvarande hög. Därför sker en utbyggnad på flera håll. På Hall, sydost om Södertälje, ska en helt ny byggnad med, till att börja med, 120 platser uppföras för att ersätta nuvarande byggnad. Därtill ska nya rastgårdar anläggas och vissa byggnader flyttas.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Specialfastigheter i utvecklingen av Hall. Sedan tidigare har vi goda erfarenheter av att bygga lokaler åt våra rättsvårdande myndigheter, vilket kommer väl till pass här, säger Christoffer Järkeborn, distriktschef, Skanska Sverige AB. 

Den förberedande fasen beräknas pågå i cirka ett år och därefter sluts separat avtal om själva byggfasen. Målet är att byggnadsarbetena ska kunna påbörjas under första kvartalet 2020 med planerat färdigställande två år senare.

– Det här är en mycket viktig satsning då det finns ett stort behov av fler platser inom kriminalvården. Med effektiva, hållbara och säkerhetsanpassade fastigheter vill vi bidra till ett tryggare Sverige, säger Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter.

Kontakter

Kontakta: Markus Gatu, Distriktschef
Telefon +46104481320