c

Skanska hyr ut nytt huvudkontor till AGA

Pressmeddelande 2018-10-25 09:30 CET

Efter 107 år på Lidingö flyttar AGA sitt huvudkontor till Solna United vid Solna Station.

Avtalet omfattar cirka 2 900 kvadratmeter och innebär att AGA, som är en del av tyska Linde Group, etablerar en ny nodpunkt för den nordiska och baltiska verksamheten. Inflyttningen är planerad att ske i slutet av 2019.

– Solna United möter våra högt ställda krav på framtida kontor och arbetssätt. Här får vi möjligheten att samla verksamheten på ett effektivt sätt i en modern och attraktiv lokal med ett utmärkt geografiskt läge, säger Klas Stylander, vice vd på AGA AB.

– Vi på Skanska är stolta över att välkomna AGA till Solna United. Den välkomnande lobbyn, där människor kan mötas, ta en fika, jobba och umgås, väcker uppskattning. Med två minuters promenad till Solna Station och sju minuters restid till T-centralen är Solna United ett starkt alternativ till kontor i Stockholm city, säger Fredrik Lantz, uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Skanska har tecknat hyresavtal med ytterligare en hyresgäst som tills vidare är konfidentiell. Den uthyrningen omfattar cirka 1 900 kvadratmeter.

Solna United står klar för inflyttning under fjärde kvartalet 2019 och är nu uthyrd till cirka 45 procent.