c

Skanska bygger hyresrätter åt Skandia i Jakobsberg

Pressmeddelande 2018-10-05 07:30 CET

Skanska har fått i uppdrag av Skandia Fastigheter att bygga fyra flerbostadshus med totalt 104 hyresrättslägenheter i Jakobsberg, Järfälla. Avtalet är värt cirka 200 miljoner kronor.

jakobsberg

De nya husen byggs intill befintliga bostadshus som Skandia Fastigheter äger i Jakobsbergs centrum. Det som nu är parkeringsplatser ska omvandlas till bostadshus och gröna gårdar.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med Skandia Fastigheter om nya fina lägenheter i centralt läge i Jakobsberg. Det här är ett spännande stadsutvecklingsprojekt där dåligt utnyttjad mark förvandlas till en attraktiv boendemiljö, säger Dag Urban Hoas, projektchef, Skanska Sverige AB.

Parkeringsplatserna kommer inte att försvinna utan istället hamna under jord då de nya husen byggs ovanpå garage i två plan.

Lägenheterna byggs i storlekar från ett till fyra rum och kök och det blir även lokaler i bottenplan. Skanskas uppdrag innefattar även att renovera och modernisera utemiljöerna runt befintliga hus.

Husen ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav och avsikten är att de ska certifieras enligt Miljöbyggnad, silvernivå. Miljöbyggnad är ett svenskt miljöcertifieringssystem för byggnader som erbjuder ett verktyg för att arbeta med tre olika huvudområden; Att hushålla med energi, förbättra inomhusmiljön och minska användningen av farliga ämnen som skadar klimatet och vår miljö.

Byggstart sker omgående och inflyttning ska kunna påbörjas under sommaren eller hösten 2020.

 

Bild: Skandiafastigheter