c

Skanska tecknar avtal med nya kontorshyresgäster i Juvelen, Uppsala

Pressmeddelande 2018-09-25 08:00 CET

Skanska har tecknat hyresavtal med Projektengagemang Sweden AB och Viva Media AB gällande totalt cirka 2 000 kvadratmeter kontor i Juvelen, Uppsalas nya landmärke.

– Vi är glada att välkomna Viva Media och Projektengagemang till Juvelen. De representerar moderna företag som lockas av den arkitektur, flexibilitet och minimala klimatpåverkan som Juvelen erbjuder. Självklart bidrar även det fina läget intill resecentrum i Uppsala, säger Maria Ronvall, affärsutvecklare på Skanska Sverige AB.

Viva Media är en av nordens största byråer inom digital marknadsföring med huvudkontor i Uppsala. Uthyrningen omfattar cirka 650 kvadratmeter kontor och inflyttning sker i juli 2019.

– Juvelen andas modernitet och kreativitet och är en perfekt plats för oss som bolag att blomma ut till fullo. Platsen gör oss till en ännu attraktivare arbetsplats för pendlare från Stockholm, säger Arash Gilan, VD för Viva Media.

Projektengagemang, i dagligt tal PE, är en konsultkoncern som erbjuder tjänster inom samhällsbyggnad och industri. Uthyrningen omfattar cirka 1 400 kvadratmeter kontor. Även Projektengagemang flyttar in i juni 2019.

Kontorshuset Juvelen är utvecklat av Skanska och omfattar totalt cirka 8 600 kvadratmeter uthyrbar yta. Byggnaden beräknas färdigställas och tillträdas av hyresgäster från andra kvartalet 2019 och kommer att nå högsta nivå i certifieringssystemet LEED, LEED Platinum. Juvelen utrustas med Skanskas patenterade metod för självförsörjning av kyla, Deep Green Cooling. Elproduktionen levereras till stor del av integrerade solceller.

 

Kontakter

Kontakta: Johan Sahlberg, Verksamhetschef
Telefon +46104490647