c

Vidar Stokkeland ny VD för Skanskas Kommersiella Fastighetsutveckling i Oslo

Pressmeddelande 2018-08-30 10:00 CET

Vidar Stokkeland har utsetts till ny VD för Skanskas Kommersiella Fastighetsutveckling i Oslo, med tillträde 1 september. Han efterträder Björn Mattsson som utsetts till ny VD för Skanskas Bostadsutveckling i Centraleuropa.

Vidar Stokkeland har en lång erfarenhet inom bygg & fastighetsbranschen, varav 10 år i Skanska Norge där han tidigare har haft en rad olika befattningar. Det senaste året har han arbetat som affärsutvecklingschef i Skanskas kommersiella fastighetsutvecklingsverksamhet i Oslo.

Skanska har de senaste åren framgångsrikt etablerat sin kommersiella fastighetsutvecklingsverksamhet i Oslo. Skanskas nya huvudkontor Sundtkvartalet har färdigställts och två stora kontorsprojekt – Parallell och Workplace Oo – är för närvarande under produktion.

– Med sin långa erfarenhet och lokala kunskap kombinerat med ett starkt affärsfokus, kommer Vidar bidra till att stärka Skanskas position som den ledande projektutvecklaren i Osloområdet, säger Jan Odelstam, VD för Skanska Kommersiell Utveckling Norden.

– Jag ser fram emot att tillsammans med ett dynamiskt team ta mig an nya affärsmöjligheter för Skanska i Oslo. Vi har en stark ambition om att utveckla många spännande kontorsprojekt och arbetsplatser i Osloområdet de närmaste åren, säger Vidar Stokkeland.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden arbetar med att initiera, utveckla, förvalta och sälja kommersiella fastighetsprojekt såsom kontor, logistik och volymhandelsanläggningar. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistikfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Jan Odelstam, Affärsenhetschef
Telefon +46104481525