c

Skanska utvecklar äldreboende i Helsingborg

Pressmeddelande 2018-06-26 12:00 CET

Skanska utvecklar och bygger ett nytt äldreboende, Villa Gåsen, med 60 lägenheter i Helsingborg. Hyresgäst blir Vardaga som kommer att ansvara för driften av boendet. Affären är villkorad av antaget bygglov.

Äldreboendet byggs intill Planteringsvägen och det vänder sig till personer med demenssjukdom och andra sjukdomar relaterade till åldrande. Huset blir tre våningar högt och tanken är att skapa en boendemiljö som är såväl funktionell som hemtrevlig.

– Vi är glada över att vi nu har skrivit hyreskontrakt med Vardaga som har god erfarenhet av att driva äldreboenden. Det här boendet blir ett fint bidrag till utvecklingen av södra Helsingborg och vi ser fram emot att få klartecken för att börja bygga, säger Daniel Fex, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Förutsatt erhållet bygglov är byggstart planerad att ske under första kvartalet 2019 och äldreboendet kan då stå klart för inflyttning under senhösten 2020.

– Vi har en lång tradition av bra och givande samarbete med Helsingborg stad och vi är stolta över att kunna presentera ett nytt och modernt äldreboende som kommer att bidra till att utveckla äldreomsorgen, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef, Vardaga.