c

Skanska bygger kontorshus i Boden

Pressmeddelande 2018-04-19 08:30 CET

Skanska har slutit ett partneringavtal med Boden Science Park AB om att bygga två hus i Boden Business Park. I husen kommer det att finnas utbildningslokaler, gym och kafé/restaurang. Förberedelser för bygget inleds omgående.

Projektet är del av kommunens satsning på Boden Business Park och målsättningen är att de nya husen ska bli en plats för tvärvetenskapliga möten med liv och rörelse dygnet runt.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att få vara med och utveckla Bodens företagspark. Vi skapar något som i första hand ska locka verksamheter inom IT och miljöteknik, säger Johan Sandén, projektchef, Skanska Sverige AB.

Kontorsbyggnaderna blir två till tre våningar höga med en total yta om cirka 4 000 kvadratmeter plus innergård om drygt 500 kvadratmeter. Projekteringsarbeten inleds omgående med byggstart omedelbart därefter. Husen beräknas stå färdiga till juni 2019.

– Jätteroligt att äntligen få sätta igång! Extra roligt med samverkansformen och att få utveckla projektet tillsammans med Skanska, säger Anna-Karin Andersson, projektledare, Boden Business park.

Kontakter

Kontakta: Örjan Johansson, Projektchef
Telefon +46104490307