c

Skanska förbereder för tre nya hus på universitetsområdet Albano

Pressmeddelande 2018-04-04 09:00 CET

Skanska har slutit avtal med Akademiska Hus om att förbereda för tre nya byggnader i campus Albano, mellan Roslagstull och Brunnsviken i Stockholm. Husen ska inrymma forsknings- och undervisningslokaler åt hyresgästen Stockholms universitet.

albanobacken

I ett första skede ska Akademiska Hus och Skanska genomföra nödvändiga förberedelser för byggprojektet med avsikt att nå fram till ett entreprenadavtal i höst.

Campus Albano ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop Stockholms universitet och KTH med staden och bildar ett hållbart universitetsområde med utbildnings- och kontorsmiljöer för studenter, lärare och forskare.

– Vi ser fram emot att få vara med och bidra till utvecklingen av Stockholms nya universitetsområde. Det ger oss möjlighet att fortsätta det fina samarbete vi haft sedan tidigare med Akademiska Hus, senast med forskningslaboratoriet Biomedicum i Solna, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.

Utvecklingen av campus Albano sker i samklang med naturen där stor hänsyn tas till den biologiska mångfalden. Målet är att bli en förebild inom hållbart stadsbyggande. Avsikten är att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, silvernivå.

Albano blir en plats där universiteten i Stockholm kan verka och samverka med varandra och det omgivande samhället, och där en mångfald av verksamheter ska bidra till en levande miljö under dygnets alla timmar.

– Vi ser fram emot att ha med Skanska på den här resan, som nu får i uppdrag att tillsammans med Akademiska Hus fortsätta att planera för byggnation av tre av husen på området, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

Byggstart för de tre husen är planerad till i höst och första inflyttning ska då kunna ske 2021.

Kontakter

Kontakta: Bengt Staaff, Head of Health and Safety Head of Seriousity
Telefon +46104481233
Kontakta: Henrik Gustavsson, Distriktschef
Telefon +46104480325