c

BoKlok först med solceller på samtliga flerfamiljshus

Pressmeddelande 2018-02-27 08:30 CET

BoKlok som är Skanska och IKEA:s bostadserbjudande inom segmentet "prisvärda hem" blir den första bostadsbyggaren i Sverige som utrustar samtliga lägenheter med solceller. Initiativet är ett samarbete mellan BoKlok och IKEA Group med målet att göra solenergi tillgänglig för fler.

Satsningen är ett resultat av ett samarbete mellan BoKlok och IKEA Group och innebär att alla lägenheter i flerfamiljshus som säljs från oktober 2018 kommer att utrustas med solceller. Energin från solcellerna kommer bland annat driva fastighetens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott kommer att säljas och matas ut på elnätet.

- BoKlok blir den första bostadsbyggaren som tar steget fullt ut och utrustar alla våra nya lägenhetshus med solceller. Skanska är väldigt stolta över att vara en del av den utvecklingen mot att erbjuda energieffektiva bostadslösningar. Vi ser en stark efterfrågan på bostäder inom det segment där BoKlok verkar och att kunna bidra till att den utvecklingen sker på ett hållbart sätt känns oerhört bra, säger Johan Gerklev, hållbarhetschef, Skanska Sverige.

Kontakter

Kontakta: Johan Gerklev, Funktionschef
Telefon +46104488215