c

Gustaf Werner ny chef för Skanskas nordiska verksamhet inom Industrial Solutions

Pressmeddelande 2017-10-16 09:45 CET

Gustaf Werner tillträder sin nya roll omgående. Tjänsten innebär att han blir chef för den nordiska asfalt- och bergmaterialverksamheten. 

Gustaf Werner kommer senast från uppdraget som chef för den svenska bergmaterialdelen, som utvecklats starkt under hans ledning. Han har en gedigen kunskap om Skanska och har tidigare haft roller som bland annat arbetsmiljöchef, controller och regionchef. Gustaf Werner har även arbetat internationellt inom Skanskas verksamhet i Storbritannien.

– Gustaf Werner som ny chef för Nordic är en satsning för framtiden. Han är en drivande, utvecklingsinriktad person som kan Skanska bra. Han ser helheter och jobbar aktivt med samverkan, säger Per Åkerman, vd för Skanska Industrial Solutions. 

Inom Skanska Sveriges region Nordic samlas den norska och finska asfalt- och bergmaterialverksamheten. Samarbetet mellan Sverige, Norge och Finland är en strategisk satsning för att uppnå ökad effektivitet och lönsamhet och utvecklingsmöjligheter för i både Finland och Norge anses goda.