c

Skanska bygger kontor i Hammarby Sjöstad åt Fabege

Pressmeddelande 2017-10-11 08:00 CET

Skanska har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett sex våningar högt kontorshus i Hammarby Sjöstad söder om Stockholm. Huset byggs bakom Kajhusen och byggstart är planerad till februari 2018. Det ska stå klart för inflyttning 2019. Ordervärdet är 117 miljoner kronor.  

hammarbyterrassen

Kontorshuset kommer att bli huvudkontor för Goodbye Kansas Entertainment Group, ett snabbväxande bolag som arbetar med animationer och specialeffekter inom film och spel.

– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi tror att det kan bli väldigt bra då vi delar värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot att samverka med Fabege i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret. Det ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen., säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.

Det nya kontorshuset ska certifieras enligt BREEAM, nivå Very Good. BREEAM står för BRE Environmental Assessment Method och är ett internationellt system för att miljöcertifiera en byggnad. Områden som BREEAM hanterar delas in i energi, ledning (management), hälsa, transport, vatten, material, avfall, markanvändning, utsläpp och ekologi.

– Vi är glada över att få möjlighet att ha Skanska som samarbetspartner. De har visat ett stort engagemang i anbudsprocessen och är ett byggbolag i framkant när det gäller att minska miljöpåverkan och säker arbetsmiljö. Det är områden där vi ställer höga krav, säger Klas Holmgren, chef Projekt och Förädling Fabege AB.

 

Bild: Tomorrow

Kontakter

Kontakta: Bengt Staaff, Head of Health and Safety Head of Seriousity
Telefon +46104481233