c

Skanska Asfalt och Betong byter namn till Skanska Industrial Solutions

Pressmeddelande 2017-10-02 13:00 CET

Skanska Industrial Solutions (tidigare Skanska Asfalt och Betong) är den del av Skanska Sverige som erbjuder nödvändiga basprodukter med tillhörande tjänster till samhällsbygget: betong, asfalt och bergkross, vägservice och maskinuthyrning.

lågupplöst bild Skanska Industrial Solutions

Skanska Industrial Solutions producerar asfalt med hög grad av återvunnet material och förser det nordiska vägnätet med högklassiga beläggningar. I produktportföljen finns också tillverkning av betong och rådgivning om produktval och gjutmetoder. Med olika typer av bergkross lägger Skanska Industrial Solutions grunden för hus, vägar och järnvägar.

Skanska Industrial Solutions sköter även drift och underhåll av vägar och broar och ser också till att byggarbetsplatser har rätt utrustning för att arbeta säkert och effektivt i hela byggprocessen.

– Namnet signalerar förnyelse och framåtanda, och är ett uttryck för en utveckling vi arbetat med i flera år. Det inkluderar alla våra verksamheter, samtidigt som det betonar att vi både jobbar med lösningar och har en industriell tillverkning av olika produkter. Dessutom är det internationellt gångbart, säger Per Åkerman, vd Skanska Industrial Solutions.

Samtidigt byter även Skanska Maskin namn till Skanska Rental. I Norge och Finland byter Skanska Asfalt A/S och Skanska Asfaltti OY namn till Skanska Industrial Solutions.

Läs mer om Skanska Industrial Solutions tjänster:
skanska.se/asfalt
skanska.se/bergmaterial
skanska.se/betong
skanska.se/infraservice
skanska.se/rental
skanska.fi/palvelut/asfaltointi/
skanska.no/hva-vi-gjor/spesialister-og-datterselskaper/skanska-industrial-solutions/