c

Skanska öppnar ny mobil betonganläggning i Kungens Kurva

Pressmeddelande 2017-09-01 20:45 CET

Skanskas nya betonganläggning i Kungens Kurva har hög produktionskapacitet, bra miljötänk och trafikstyrning av betongtransporterna för ökad säkerhet.

Anläggningen ligger intill de stora trafiklederna E4 och Glömstavägen/Huddingevägen, ett läge som gör det möjligt att erbjuda snabba och smidiga transporter av betong till stora delar av södra Stockholmsregionen.

Anläggningen som togs i drift i början av sommaren kommer att förse marknaden i södra Stockholm med betong, bland annat levereras all anläggningsbetong till konstruktionen av trafikplats Kungens Kurva som är en del av Förbifart Stockholm. Närheten till bygget av trafikplatsen ger bättre säkerhet för arbetsplatsen och mindre koldioxidutsläpp.

Skanska minskar även miljöpåverkan genom att rena och återanvända spolvattnet. Dessutom tillverkas betongen av helkrossad betongballast för att minska uttaget av naturgrus.

Betonganläggningen är helt mobil för att kunna flyttas vid behov. Den består av två blandare och har en produktionskapacitet om upp till 140 kubikmeter betong i timmen.