c

Skanska säljer kontorsfastighet i Hammarby Sjöstad, Stockholm, för cirka 440 miljoner kronor

Pressmeddelande 2017-06-30 08:15 CET

Skanska har sålt kontorsfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad i Stockholm till Aberdeen för cirka 440 miljoner kronor. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Property Development Nordic i det andra kvartalet 2017. Köparen tillträder i december 2017.

Lågupplöst bild Sthlm 03

– Sthlm 03 har just färdigställts och hyresgästerna håller på att flytta in. Efter ett snabbt och smidigt uthyrningsarbete är vi nu glada att kunna sälja fastigheten till en välkänd och etablerad investerare som Aberdeen, säger Antonia Junelind, transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Sthlm 03 utgör en del av den första etappen av Sthlm New Creative Business Spaces, Skanskas kontorssatsning i Hammarby Sjöstad. Huset som omfattar cirka 6 500 kvadratmeter är fullt uthyrt, med hyresgäster som Boehringer Ingelheim, Lantmäteriet, Polystar, Erik Olsson Fastighetsförmedling och Wayne’s Coffee.

– Skanska har i Sthlm 03 skapat en hållbar och modern kontorsbyggnad som mycket väl lever upp till de höga krav dagens hyresgäster ställer. Vi välkomnar hyresgästerna och ser fram emot att samarbeta med Skanska i den fortsatta utvecklingen av området, säger Magnus Kenning, transaktionschef, Aberdeen Asset Management Sweden.

Sthlm New Creative Business Spaces består av sju byggnader och totalt kommer kontorsområdet Sthlm New att bestå av 100 000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6 000 arbetsplatser. I området finns ett brett utbud av restauranger och annan service, närhet till Södermalm samt goda kommunikationer, med både tvär- och tunnelbana.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska erbjuder också tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 000 anställda under 2016.

Kontakter

Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494