c

Skanska säljer Orrekulla kubiklager i Göteborg för cirka 140 miljoner kronor

Pressmeddelande 2017-06-27 07:55 CET

Skanska har sålt lagerfastigheten Kärra 91:1 i Hisings Backa, Göteborg, för cirka 140 miljoner kronor. Köpare är Corem Property Group AB. De nya ägarna tillträder fastigheten den 30 juni 2017.

Lågupplöst bild Orrekulla

Fastigheten Orrekulla Kubiklager som ligger intill E6, strax söder om Angeredsbron i Göteborg har utvecklats och byggts av Skanska. Totalt omfattar fastigheten cirka 13 000 kvm lager- och kontorsyta. Orrekulla Kubiklager är idag fullt uthyrd till Tamro AB, Frode Laursen AB och OneMed Sverige AB. Kubiklager vann årets Intralogistiklösning 2015, som delades ut på mässan Logistik och Transport.

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Corem. Det säkerställer en långsiktig förvaltning för våra hyresgäster. Försäljningen bekräftar att vårt egenutvecklade koncept ”Kubiklager” är attraktivt på investormarknaden, säger Micko Pettersson, VD för Skanska Fastigheter Göteborg.

– Det är en modern logistikfastighet i Orrekulla industriområde, ett attraktivt läge i Göteborgsområdet med direkt anslutning till E6. Fastigheten är både modern och flexibel, vilket är precis vad våra hyresgäster efterfrågar. Köpet ligger helt i linje med vår strategi att förvärva bra logistikfastigheter i attraktiva lägen, säger Eva Landén, VD på Corem.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448