c

Skanska utvecklar vårdboende i Ängelholm

Pressmeddelande 2017-06-21 08:30 CET

Skanska har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Attendo Sverige AB om att bygga ett vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter i Ärrarps Ängar, Ängelholm. Det är det första projektet i området där Skanska även planerar att bygga ett hundratal bostäder.

Vårdboendet är tre vångar högt och är den första etappen av det nya området Ärrarps Ängar mellan Ängelholm och Skälderviken. Här planerar Skanska även att bygga ett drygt 100-tal bostäder, både villor och flerfamiljshus.
 
– Det känns verkligen roligt att bygga ett modernt, hållbart äldreboende i Ängelholm tillsammans med Attendo. Det finns ett stort behov av den här sortens boende i Ängelholm och vi kan dra nytta av våra goda erfarenheter från liknande projekt runt om i landet, säger Emma Bengtsson, projektutvecklare, Skanska Sverige.

Byggnaden ska klara högt ställda hållbarhetskrav och målet är att den ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) på guldnivå. Det innebär bland annat hög prestanda vad gäller energieffektivisering, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och inomhusmiljö.

Äldreboendet kommer att ha en vacker och stimulerande utemiljö med en rad olika aktiviteter såsom trädgårdssysslor och träning vid utegymmet. Läs- och sångstunder kan flyttas ut till växthuset och där man kan grilla året om.

– Det känns fantastiskt roligt att vi är igång med arbetet för vårt nya livsstilsboende som kommer ha att ha en inriktning utevistelse och en trädgård. Äldreboendet kommer att få en fin placering i Ängelholm med en härlig naturskön inramning, säger Caroline Forsell, regionchef, Attendo.

Markarbetet påbörjades nyligen och byggnadsarbetet startar till hösten. Vårdboendet planeras vara inflyttningsklart årsskiftet 2018/2019.