c

Skanska hyr ut till Stena Line Onboard Services i Norra Hamnen Kubiklager i Malmö

Pressmeddelande 2017-06-20 07:55 CET

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Stena Line Onboard Services AB om lokaler för lager och logistik verksamhet samt kontor om 6 400 kvadratmeter i Malmö Industrial Park. Kubiklager är ett koncept för moderna, flexibla logistiklokaler.

Norra Hamnen Kubiklager är totalt 19 500 kvadratmeter med placering i Malmö Industrial Park som ligger i direkt anslutning till Copenhagen Malmö Ports hamnverksamhet och kombiterminal. Den första etappen är fullt uthyrd och inflyttning kommer att ske sommaren 2017. I och med uthyrningen till Stena Line Onboard Services påbörjas den andra etappen som nu är uthyrd till 60 procent.

– Det känns mycket positivt att vi har tecknat ett avtal med Stena Line Onboard Services och att vi kan starta utvecklingen av resterande del av Kubiklagret i Malmö. Det är stor efterfrågan på moderna och flexibla lagerlokaler, säger Micko Pettersson, VD för Skanska Fastigheter Göteborg AB.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med 20 färjelinjer och 36 fartyg och transporterar mer än 7 miljoner passagerare årligen. Stena Line Onboard Services utvecklar, lagerhåller och distribuerar varor för ombordförsäljning till Stena Lines färjelinjer och externa kunder.

– Vi vill skapa Malmös bästa arbetsplats där människor trivs, utvecklas och tar ansvar för företagets logistikhantering. Vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler och har behov av en partner som kan leverera moderna och flexibla lokaler. Vi ser fram emot att flytta in början av 2018, säger Per Ola Jönnerheim, VD för Stena Line Onboard Services.

Kontakter

Kontakta: Henrik Ahnström, Innovationsdirektör
Telefon +46104484349