c

Skanskas kontorshus Tändstickan 3 i Göteborg är nu fullt uthyrt

Pressmeddelande 2017-05-16 07:30 CET

Skanska hyr ut 2 360 kvadratmeter till ÅF i den pågående nybyggnationen av Tändstickan 3 på Grafiska vägen i Göteborg. Kontorshuset omfattar totalt 12 500 kvadratmeter. Inflyttning sker under januari 2019 i samband med att byggnationen färdigställs.

Skanska har också hyrt ut cirka 500 kvadratmeter till Besida AB som öppnar restaurang i byggnadens entréplan under januari 2019.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda ÅF ytterligare yta i kvarteret, en unik lösning i och med våra tre olika etapper och kontorshus. Med de här två uthyrningarna är nu våra tre kontorshus fullt utvecklade och återstår gör nu bostadsdelen för att skapa den blandstad vi har haft som ambition redan när vi förvärvade marken 2010, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

ÅF etablerade sitt kontor i kvarteret redan 2011 och har sedan dess expanderat och mer än fördubblat sina ytor till cirka 17 500 kvadratmeter. Tändstickan 3 är den tredje etappen av Tändstickan, som också omfattar det så kallade ÅF-huset och Tändstickan 2.

– ÅF har mer än fördubblat sin verksamhet i Göteborg sedan 2012. Detta ställer höga krav på flexibilitet i våra kontorslokaler. Att vi kan utöka vår yta i samma kvarter ser vi som en stor fördel. Tändstickan är ett kvarter under utveckling som är mycket spännande att vara en del av, säger Carl-Olof Alknert, Director Real Estate & Facility, ÅF.

Det elva våningar höga kontorshuset Tändstickan 3 får en helt glasad fasad åt norr med vidsträckt utsikt över Göteborg och några av stadens mest igenkända landmärken. Försäkringskassan är sedan tidigare klara som hyresgäst i huset.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443