c

Skanskas byggnadsarbetare satte Sergels torg i gungning

Pressmeddelande 2017-05-10 11:00 CET

För tredje året i rad möttes pendlande stockholmare av Skanskas byggnadsarbetare som väckte både kropp och huvud med byggjympa – så kallad stretch & flex – på Sergels torg. Syftet är att uppmärksamma vikten av att arbeta förbyggande för att förhindra arbetsrelaterade skador. 

Jympan har blivit ett uppskattat arrangemang bland morgonpendlare i samband med Skanska Safety Week; en årligen återkommande temavecka med extra fokus på säkerhets- och hälsofrågor.

– Under Skanska Safety Week vill vi uppmärksamma hur viktigt det är att arbeta förebyggande för att förhindra skador. Som ett exempel har belastningsskadorna i Skanska USA halverats sedan stretch & flex infördes som en daglig rutin, berättar Gustaf Ossmer, projektchef på Skanska Sverige och initiativtagare till byggjympan på Sergels torg.

Säkerhet och hälsa är en del av det dagliga arbetet på Skanska och varje morgon värmer man upp med byggjympa. Jympaprogrammet, som är 15 minuter långt, är anpassat för att mjuka upp kroppen innan man går ut på arbetsplatsen och utförs varje morgon på Skanskas samtliga byggarbetsplatser världen över.

Skanskas stretch & flex-program kan laddas ner på www.skanska.se/safetyweek

Kontakter

Kontakta: Gustaf Ossmer, Projektchef
Telefon +46104480597