c

Skanska bygger hyreslägenheter i Sorgenfri

Pressmeddelande 2017-03-22 08:30 CET

Skanska utvecklar och bygger 40 hyreslägenheter i samarbete med Folksam i Sorgenfri i Malmö. Projektet som beräknas stå klart i maj 2018 är Skanskas första projekt med egenutvecklade hyresrätter i Malmö.

Spårvagnen

Det sex våningar höga bostadshuset byggs på en outnyttjad tomt i Sorgenfri-området i de östra delarna av centrala Malmö. Projektet är del av en större utbyggnad av området som drivs av Malmö Stad för att bygga ihop Sorgenfri med Malmös innerstad. Det är det första av totalt fem projekt i Malmö som Skanska Hyresbostäder kommer att genomföra tillsammans med Folksam.

– Vi är oerhört glada över möjligheten att få utveckla fler hyresrätter i Malmö. Det finns ett stort behov av den här typen av mindre bostäder med smarta planlösningar. Att projektet dessutom är miljöklassat enligt Miljöbyggnad Silver känns extra bra, säger Stefan P Andersson, projektchef, Skanska.

Fastigheten utvecklas i samarbete med Folksams dotterbolag KPA Pension som i enlighet med parternas samarbete om att utveckla hyresrätter också köper fastigheten.

– Det är glädjande att KPA Pension kan bidra till fler hyresbostäder på bostadsmarknaden, samtidigt som vi förvaltar kundernas pensionspengar på ett tryggt och etiskt sätt, säger Lars Johnsson som ansvarar för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Skanska Hyresbostäder är en nystartad verksamhet som utvecklar och bygger hyresbostäder. Målet är att bygga 600 hyresbostäder om året i hela landet.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och det känns riktigt bra att vi har startat vårt första projekt i Malmö, speciellt när det sker i samarbete med en stark och långsiktig part som Folksam, säger Peter Halling, affärsutvecklare, Skanska Hyresbostäder.