c

Skanska tog hem Malmö Stads mångfaldspris

Pressmeddelande 2017-02-16 09:00 CET

Med motiveringen att mångfald och inkludering är en viktig del av bolagets affärsstrategi tog Skanska i måndags kväll emot priset på Malmö Stads Näringslivsgala. Bakom nomineringen stod en medarbetare som fått anställning via ett arbetsmarknadsinitiativ.

mångfaldspris

Skanska vann med motiveringen att arbetet inom mångfald och inkludering har en framträdande del i Skanskas affärsstrategi och att Skanska lägger stort fokus på att utveckla en inkluderande arbetsmiljö.

– Vi är oerhört tacksamma och glada för att få ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning. Mångfald och inkludering är affärskritiskt för oss för om vi vill vara ett framgångsrikt företag även i framtiden behöver vi både förstå och spegla vårt samhälle, säger Staffan Andersson, regionchef på Skanska Syd, som tog emot priset på plats tillsammans med mångfaldschef Monica Westerberg.

Skanska nominerades till priset av Israa Ali, en medarbetare som fått anställning via Good Malmö som är ett lokalt initiativ där personer som står utanför arbetsmarknaden får möjligheten att arbeta på olika delar av företaget under ett år. En praktik som ledde till en anställning som projektingenjör på Skanska.

– Att det dessutom är en medarbetare som nominerat oss känns extra varmt i hjärtat för det visar att det vi gör märks i våra medarbetares vardag, säger Staffan Andersson.

 

Bild: Israa Ali, biträdande projektingenjör Skanska Sverige och Monica Westerberg, mångfaldschef Skanska Sverige. Fotograf: Pierre Ekman. Källa: Malmö Näringslivsgala

Kontakter

Kontakta: Monica Westerberg, Funktionschef
Telefon 0104494075