c

Skanska bygger 121 lägenheter åt Hyresbostäder i Malmö AB i Kristianstad

Pressmeddelande 2016-12-21 08:30 CET

Skanska har tecknat ett avtal om att bygga nya hyresrätter i Sommarlustområdet i Kristianstad åt Hyresbostäder i Malmö AB. Kontraktssumman är 140 MSEK och uppdraget utförs som en totalentreprenad.

kristianstad

Hyresbostäder i Malmö AB är en privat hyresvärd som både äger och förvaltar lägenheter i Skåne och nu utökar sin existerande verksamhet i Kristianstad genom att bygga nytt.

De 121 bostäderna som Skanska ska bygga är i storlekarna 1:or–4:or och kommer att fördelas på tre punkthus med sju respektive åtta våningar. Sommarlustområdet ligger intill naturområdet Björket.

Kristianstad har haft en stadig tillväxt de senaste åren och växer främst genom handeln som har ökat mer än i resterande Skåne de senaste åren.

– Vi ser att det finns ett stort behov av bostäder i Kristianstad och ser därför en möjlighet att öka vårt fastighetsbestånd där. Prisbilden på befintliga fastigheter har ökat rejält och det bästa alternativet för att expandera vår verksamhet är därför att bygga nytt, säger Mikael Dahlqvist, ombud på Hyresbostäder i Malmö AB.

Förberedande arbete påbörjas omgående och i april 2017 startar själva bygget. Bostäderna beräknas vara klara för inflytt i november 2018.

– Det är oerhört glädjande att vi har fått förtroendet att bygga ett av de största bostadsprojekten som utförts i Kristianstad på många år. Behovet är stort och det känns riktigt bra att vi är med och bygger ett stort antal nya lägenheter i staden, säger Markus Hammarström, distriktschef Skanska hus Syd.

 

 

Bild av Sydark Konstruera.

Kontakter

Kontakta: Markus Hammarström, Affärsutvecklare
Telefon +46104490301