c

Skanska investerar cirka 240 miljoner kronor i nytt kontorsprojekt på Universitetsholmen i Malmö

Pressmeddelande 2016-12-21 07:45 CET

Skanska investerar cirka 240 miljoner kronor i ett nytt kontorsprojekt på Universitetsholmen i Malmö med en total uthyrningsbar yta om 6 500 kvadratmeter.

aura

Kontorshuset Aura kommer med sina sju våningar att ha ett fantastiskt läge med närhet till kommunikationerna på Malmö Central. Huset kommer dessutom att erbjuda olika former av mötesplatser och service. Projektet siktar på att få LEED Platinum-certifiering.

Byggnationen har påbörjats och kommer att färdigställas under februari 2019.

I kvarteret uppför Skanska även bostads- och hyresrätter, klara för inflyttning hösten 2018. Tillsammans med bostäderna blir det nya kontorshuset Aura en naturlig fortsättning på närliggande Malmö Live och Malmös nya saluhall. Universitetsholmen får samtidigt ett bredare utbud av nya arbetsplatser, bostäder samt en ny förskola.

På Universitetsholmen i centrala Malmö, har Skanska tidigare utvecklat flera projekt, bland annat Malmö Live och STUDIO.
 
Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och hyresbostäder. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Utvecklingen av logistikfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och hyresbostäder i Köpenhamn.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289
Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494