c

Förändringar i Skanska Sveriges ledningsteam

Pressmeddelande 2016-12-15 14:00 CET

Alexandra Laurén har utsetts till vice vd med ansvar för Affärsutveckling och Anders Erlandsson till direktör för Arbetsmiljö och Hållbarhet. Förändringarna gäller från och med 1 januari 2017.

Genom förändringarna i ledningsteamet förstärker Skanska Sverige sitt fokus på affärsutveckling, hållbarhet och arbetsmiljö.

– Jag välkomnar Alexandra Laurén och Anders Erlandsson till ledningsteamet. Med deras kompetens och gedigna erfarenhet har de rätta förutsättningarna för att driva utvecklingen framåt, säger Gunnar Hagman, vd Skanska Sverige.

Alexandra Laurén har haft en rad olika roller inom Skanska, senast som ansvarig för Skanskas bostadsutveckling Nya Hem i Stockholm. I rollen som vice vd Affärsutveckling kommer hon att ansvara för Skanska Sveriges projektutveckling och marknadsfrågor.

– Jag ser fram emot att få möjligheten att bidra till samhällsbyggandet med våra projekt. Arbetet utgår våra värderingar och är integrerad del av affären och sker i nära samarbete med våra kunder, säger Alexandra Laurén.

Anders Erlandsson har lång erfarenhet av Skanskas byggverksamhet och kommer närmast från rollen som regionchef för husverksamheten i Göteborg. I det nya uppdraget som direktör kommer han ansvara för arbetsmiljö och hållbarhetsfrågor som båda är högt prioriterade i Skanska.

– Att stärka vår position inom hållbarhet och arbetsmiljö känns både utmanande, spännande och mycket inspirerande, säger Anders Erlandsson.

Kontakter

Kontakta: Anders Erlandsson, vVD
Telefon 0104484116