c

Skanska tecknar avtal om försäljning av fastigheten Snäckan 8 i Stockholm

Pressmeddelande 2016-11-21 15:15 CET

Skanska har tecknat avtal med Slussgården om att sälja Snäckan 8 i Stockholm. I uppgörelsen ingår ett hyresavtal med SKL som planerar att flytta sitt huvudkontor till fastigheten. Avtalet omfattar en ny fastighet om cirka 23 500 kvadratmeter. Skanska kommer att meddela den slutgiltiga köpeskillingen, och därmed även byggkontraktet, när detaljplan har fastställts. Affären är villkorad av detaljplan och bygglov.

Försäljningen bokförs i samband med byggstart, vilket beräknas kunna ske under det första kvartalet 2018. Tillträde sker i samband med att byggnaden står klar, vilket beräknas ske under det tredje kvartalet 2020.

 – Det är väldigt roligt att redan tidigt i processen få in en så engagerad köpare som Slussgården och deras ägare och hyresgäst SKL, säger Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm.

Fastigheten är centralt belägen, på Tegelbacken, i Stockholm och har ett mycket bra kommunikationsläge strax intill Centralstationen. Projektet definieras i pågående detaljplaneprocess och beräknas få högsta miljöklassificering, Platinum, enligt LEED.

– Förvärvet passar oss mycket bra. Det ger oss möjlighet att både tillhandahålla mer anpassade lokaler för SKL och utveckla SKL:s nuvarande kontor Överkikaren för andra hyresgäster, säger Jari Lalli, VD på Slussgården.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige.