c

Skanska säljer vård- och omsorgsboende i Örebro till SPP Fastigheter

Pressmeddelande 2016-10-14 08:00 CET

Skanska har sålt första etappen av vård- och omsorgsboendet Trädgårdarna som byggts vid Boglundsängen i nordvästra Örebro för cirka 180 miljoner kronor. Köpare är SPP Fastigheter. Etapp I är redan tillträdd och affären fullbordas när etapp II tillträds av köparen i slutet av 2017.

Trädgårdarna

Trädgårdarna tillgodoser behovet av bra bostäder för äldre i Örebro. Boendet, som ritats av arkitektbyrån Marge, har utvecklas med fokus på faktorer som ger välbefinnande. En vinterträdgård ger närhet till grönska och närområdet erbjuder fina promenadmöjligheter. Därtill finns bemanning dygnet runt och service i form av restaurang. Örebro kommun har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för vård- och omsorgsboendet och totalt kommer byggnaderna att omfatta 81 boenderum.

– Vi är mycket nöjda över att kunna leverera en samhällsfastighet som möter såväl SPP Fastigheters som hyresgästens krav. Inom Skanska Sverige initierar och utvecklar vi kommersiella fastighetsprojekt över hela landet åt såväl kommunala som privata aktörer. Det är glädjande att allt fler kommuner nu utnyttjar möjligheten att handla upp samhällsfastigheter på hyresavtal, säger Jonas Ljunggren, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att erhålla miljöcertifiering för byggnaden enligt certifieringssystemet LEED, Leadership in Energy and Environmental Design.

– Det här är en samhällsfastighet som passar mycket bra in i vår väldiversifierade fastighetsportfölj. Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att genomföra den där affären och förvärva ännu ett av Skanskas högkvalitativa projekt, säger Marita Loft, VD, Storebrand Fastigheter, som sköter förvaltningen åt SPP Fastigheter.

Kontakter

Kontakta: Henrik Olsson, Projektchef
Telefon +46104492593