c

Rekordstort intresse när Skanska börjar sälja de första Svanenmärkta bostäderna i Umeå

Pressmeddelande 2016-10-03 09:00 CET

Inför dagens säljstart av brf. Solterrassen, Skanskas nya stadsboende i Umeå, är intresset är stort. 1 400 personer har anmält intresse för de 42 lägenheterna som är de första Svanenmärkta bostäderna i Umeå.

Solterrassen

Solterrassen ligger i området Teg i södra delen av Umeå, ett väldigt attraktivt område tack vare närhet till både centrum och grönska.

– Det har inte byggts mycket i området så projektet är efterlängtat. Det märker vi inte minst på intresset, som har visat sig vara enormt, säger Fredrik Westerlund, projektledare på Skanska Nya Hem.

Bygget planeras starta innan årsskiftet och kommer att vara klart för inflyttning under våren 2018. Hållbarhet är ett ledord för projektet och Svanenmärkningen innebär bland annat att energiförbrukningen är 50 procent lägre än snittet samt att materialen är noga utvalda och godkända av Svanen.

– Generellt ställer bostadskonsumenterna allt högre krav på miljöanpassade lösningar i hemmet, så det känns glädjande att kunna erbjuda Umeås första Svanenmärkta bostadsprojekt, säger Fredrik Westerlund.

För mer information om projektet Solterassen: http://bostad.skanska.se/bostader-och-projekt/Umea-Reparatoren/

För mer information om innebörden av ett Svanenmärkt hem: http://bostad.skanska.se/Miljo/Svanenmarkt/