c

Skanska säljer lagerfastighet i Mölnlycke för cirka 80 miljoner kronor

Pressmeddelande 2016-10-03 07:30 CET

Skanska har sålt lagerfastigheten Solsten 1:169 i Mölnlycke för cirka 80 miljoner kronor. Köpare är ett investeringskonsortium under ledning av Wilfast och norska Ness, Risan & Partners AS. De nya ägarna tillträdde fastigheten den 29 september 2016.

Fastigheten har utvecklats och byggts av Skanska och färdigställdes i september 2016. Totalt omfattar fastigheten cirka 6 200 kvadratmeter lager- och kontorsyta. Fastigheten är idag fullt uthyrd till Exide Technologies AB.

– Vi är mycket glada över ytterligare en försäljning till Wilfast och NRP, vilket säkerställer en långsiktig förvaltning med Exide som stabil hyresgäst. Försäljningen bekräftar åter att marknaden uppskattar våra egenutvecklade logistikfastigheter i bra lägen, säger Jonas Karlsson, transaktionschef för Skanska Fastigheter Göteborg.

– Det är en modern logistikfastighet i Mölnlycke Företagspark, ett attraktivt läge i Göteborgsområdet med direkt anslutning till Riksväg 40, och fastigheten är anpassad till hyresgästen Exide Technologies verksamhet. Köpet passar våra investerare mycket bra med ett stabilt kassaflöde och en stark hyresgäst, säger Mattias Wilson på Wilfast.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448