c

Skanska och Vellinge kommun tar första spadtaget på Omtankens Hus

Pressmeddelande 2016-06-29 09:00 CET

Skanska och Vellinge kommun tar idag första spadtaget på Omtankens hus, Höllvikens nya äldrecentrum med vård- och omsorgsboende samt vårdcentral.

kronodal

Omtankens hus är en av kommunens stora satsningar på äldre. I huset ryms 85 lägenheter, fördelade på tre och fem våningar, en vårdcentral och det finns också lokaler tillgängliga för bland annat hemtjänst, dagverksamhet och konferensrum samt en restaurang. Bygget beräknas ta 1,5 år och startar nu.

Att integrera en vård- och omsorgsboende med en vårdcentral är ett nytt koncept i Vellinge kommun och syftet är att skapa trygghet och närhet till vård och omsorg för kommunens äldre invånare.

– Vi är glada att vår erfarenhet av att bygga vård- och omsorgsboenden kommer till nytta i det nära samarbetet med Vellinge kommun. Det känns mycket bra att sätta spaden i marken idag och omvandla visionen till verklighet, säger Helén Larsson Riis, distriktschef, Skanska Sverige AB. 

Byggnaden kommer klassas som miljöbyggnad silver och mörkgrönt på Skanskas gröna karta.

– Vår strategi är att bygga långsiktigt hållbara fastigheter med låga driftskostnader, hållbara material och låg miljöpåverkan under produktions- såväl som under driftsskede. Vi är därför stolta över att få förverkliga projektet tillsammans med Skanska och vara miljömedvetna samhällsbyggare, säger Anders Larsson, VD, Vellingebostäder.

Kontakter

Kontakta: Helén Larsson Riis, Distriktschef
Telefon +46104483439