c

Skanska säljer kontorsfastighet i Malmö för 580 miljoner kronor

Pressmeddelande 2016-05-31 08:00 CET

Skanska har tecknat ett avtal med Folksam om överlåtelse av kontoret vid Malmö Live för 580 miljoner kronor. Försäljningen bokförs av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden under det andra kvartalet 2016. Köparen tillträder den 22 juni 2016.

Malmö Live

Fastigheten ligger i det nya kulturkvarteret Malmö Live på Universitetsholmen mitt i Malmö. Kontoret är cirka 10 000 kvadratmeter och har en vacker lobby med reception och ett servicekoncept för huset. Närheten till Citytunnelnedgången ger utmärkta kommunikationer. De största hyresgästerna är Trafikverket, Swedbank och MAQS Advokatbyrå.

– Det har varit ett mycket stort och brett intresse för kontoret vid Malmö Live, med sitt attraktiva läge i Malmös nya kulturkvarter med Konserthuset, Malmö Live hotell och kongress och två nya bostadshus. Vi är glada över ett fint samarbete med Folksam, säger Camilla Wieslander, VD Skanska Öresund AB.

– Vi är glada över att kunna fortsätta bygga Folksams ekonomiska styrka genom förvärvet av denna attraktiva kontorsfastighet i ett absolut toppläge i Malmö. Det är helt i linje med vår strategi, säger Lars Johnsson, chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Kontoret vid Malmö Live är designat av den välrenommerade danska arkitekten Dorte Mandrup. Huset är pre-certifierat för LEED Platinum.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och hyresbostäder. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Utvecklingen av logistikfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och hyresbostäder i Köpenhamn.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289
Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494