c

Skanska och Bovieran fortsätter samarbetet

Pressmeddelande 2016-05-19 09:00 CET

Skanska och Bovieran AB har slutit ett nytt tvåårigt samarbetsavtal för byggentreprenader av Bovierans samtliga bostadsprojekt runt om i Sverige. Det är lägenhetshus med seniorbostäder som kännetecknas av tre huskroppar som binds samman med en stor inglasad vinterträdgård.

Bovieran

Skanska och Bovieran, som är ett helägt dotterbolag till Fastighets AB Balder, har hittills uppfört 10 anläggningar runt om i landet. Försäljningen har gått bra och konceptet med palmer, olivträd och växter från hela världen som frodas i Rivierans klimat har varit uppskattat. Boendeformen erbjuder gemenskap, trygghet och ett socialt liv som skiljer sig från traditionellt boende. Lägenheterna upplåts som bostadsrätter och varje förening består av 48 lägenheter med två respektive tre rum och kök.

– Vi är väldigt glada över det fortsatta förtroendet från Bovieran och ser fram emot att utveckla ett redan gott samarbete och introducera detta spännande boendekoncept i ett flertal nya städer i landet, säger Jörgen Larsson, projektdirektör, Skanska Sverige AB.

Under den närmaste tvåårsperioden planeras Bovieran-projekt med ett entreprenadvärde på sammanlagt uppåt en miljard kronor. I nuläget pågår byggarbeten i Sala, Falun, Enköping, Skövde samt Helsingborg och framöver planeras nya projekt på ett 15-tal orter i landet. 

– Efterfrågan på våra bostäder och vårt unika koncept är mycket stort. Vi märker ett starkt intresse från vår målgrupp 55+ såväl som från politiker och tjänstemän i kommunerna, säger Sören Runsteen, VD Bovieran AB.

 

Bild: Bovieran