c

Skanska Fastigheter gör två nya uthyrningar i Sthlm New Creative Business Spaces

Pressmeddelande 2016-02-18 07:55 CET

Skanska hyr ut 2 300 kvadratmeter till Polystar och 649 kvadratmeter till Silentium i Hammarby Sjöstad. Båda bolagen planerar flytta in i början av 2017.

Polystar, marknadsledande global leverantör inom telekomtjänster, flyttar från Farsta till Hammarby Sjöstad och det nya kontorsområdet Sthlm New.

– Vi ville ha en lokal och ett område som mer associerades med high-tech och vår verksamhet. Hammarby Sjöstad har blivit ett populärt område med bra kommunikationer och tillgång till restauranger. Det blir lättare för oss att rekrytera nya talanger till Hammarby Sjöstad, säger Mikael Grill, VD för Polystar Sverige AB.

Polystar gör Lantmäteriet sällskap och fastigheten 03 är nu uthyrd till 65 procent. Den andra hyresgästen i området är Silentium som flyttar från Skanstull och hyr ett halvt plan i Sthlm Seaside.

– Lokalen har en tilltalande planlösning och ett oslagbart läge precis vid Hammarbykanalen. Fönstren från golv till tak ut mot vattnet skapar en miljö som inte går att jämföra med många traditionella kontor, säger Eva-Maria Johansson, ekonomichef på Silentium.

– Sthlm New har blivit ett attraktivt kontorsområde och efterfrågan på våra lokaler är stor. Både Seaside och Sthlm 03 vänder sig till en kräsen målgrupp som söker nybyggda lokaler med närhet till vattnet, service och Södermalms puls, säger Billy Forsell, som ansvarat för uthyrningarna i Sthlm New.

Under året planerar Skanska dessutom att starta Sthlm 01, skyskrapan, som ligger mittemot Sthlm 03 på Hammarby Allé.