c

Skanska bygger 80 lägenheter åt HSB i Göteborg

Pressmeddelande 2016-02-16 08:30 CET

Skanska har slutit avtal med HSB om att bygga två punkthus med 80 bostadsrättslägenheter i Kvarnbyterassen, Mölndal. Kontraktet är värt cirka 145 miljoner kronor.

Rosendahl

Kvarnbyterassen ligger nära Mölndals centrum och fina naturområden. Här ska HSB uppföra flerbostadshus med totalt 150 bostadsrättslägenheter och Skanskas kontrakt gäller den första etappen i området, bostadsrättsföreningen Rosendahl. Det rör sig om två souterräng-hus med nio våningar och takterrasser. Husen inrymmer 80 lägenheter i storlekar mellan ett och fyra rum och kök, samt gemensamhetslokal och tvättstuga.

– Vi är glada över att få vara med och producera HSB:s första etapp på Kvarnbyterrassen. Husen ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav med fokus på miljövänligt byggmaterial, god inomhusmiljö och energieffektivitet, säger Eva Torberger, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Taken på husen utrustas med såväl sedumväxter som solceller och avsikten är att söka certifiering enligt Miljöbyggnad, nivå Silver. Miljöbyggnad är ett svenskt miljöcertifieringssystem för byggnader som ägs av Sweden Green Building Council (SGBC).

De två punkthusen utmärker sig med en utmanande arkitektur, stora balkonger och takterrasser med fint utsiktsläge, med Störtfjället inpå knuten.

– Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda HSBs medlemmar fina och ljus bostäder i det lugnaste läget i hela området. Med fria siktlinjer, spännande arkitektur och dessutom tillgång till takterrasser är vi övertygade om att Brf Rosendahl kommer att få ett varmt mottagande, säger Lena Josgård, chef Mark och projektutveckling på HSB Göteborg.

Byggnadsarbetet påbörjas till våren och avsikten är att lägenheterna ska vara klara för inflyttning i början av 2018.

Kontakter

Kontakta: Eva Torberger, Executive Vice President (EVP)
Telefon +46104484435
Kontakta: Magnus Mellbert, Affärsutvecklare
Telefon +46104484269