c

Skanska utvecklar Attendos vård- och omsorgsboende för äldre i Kristianstad

Pressmeddelande 2016-02-09 11:15 CET

Attendo har tecknat ett 15-årigt hyrestavtal för det nya vård- och omsorgsboendet som kommer att byggas vid Fäladsområdet i Kristianstad. Det första spadtaget tas redan under nästa vecka.

Oxen

Huset på 3 900 kvadratmeter blir tre våningar högt och rymmer 54 lägenheter. I anslutning till boendet kommer det även att anläggas en trädgård. Första spadtaget sker den 18 februari och inflyttning beräknas kunna ske i september 2017.

– Det finns ett stort behov av nya boendeplatser inom äldreomsorgen i Kristianstad. Det känns därför bra att Skanska tillsammans med Attendo kan bidra till att lösa kommunens behov med ett modernt och miljöcertifierat boende, säger Freddie Bergkvist, affärsutvecklare Skanska Sverige.

Huset byggs med ambitionen att ambitionen att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED guld (Leadership in Energy and Environmental Design).

– Vi känner oss trygga med att Skanska utvecklar detta boende med fokus på grönt byggande. Vi har gjort ett liknande projekt i Växjö under 2014 och har med oss goda erfarenheter in i detta projekt, säger AnnCatrin All, regionchef Attendo

Media är välkomna att delta under första spadtaget som äger rum kl. 12.00 den 18 februari på projektet på Sommarlustvägen.
För information kontakta Cecilia Molvin, kommunikatör, Skanska Sverige, tel: 010-448 84 41.