c

ÅF utökar i Skanskas senaste kontorshus i Tändstickan, Göteborg

Pressmeddelande 2016-01-26 09:00 CET

Skanska har tecknat hyreskontrakt med ÅF om 3 660 kvadratmeter i det nybyggda kontorshuset i kvarteret Tändstickan i Göteborg. Huset är under uppförande och kommer att vara klart för inflyttning i mars 2016.

Tändstickan

Skanska har sedan tidigare tecknat hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF i det så kallade ÅF-huset som färdigställdes januari 2014 i samma kvarter. De utökar nu sina ytor även till det nybyggda kontorshuset som Skanska håller på att färdigställa.

Kontorshuset kommer med sina 5 500 kvadratmeter få en egen identitet i kvarteret. Det kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Kvarteret vid Grafiska vägen i Göteborg blir en plats där människor, idéer, företag och boende kan verka tillsammans för en mer inspirerande framtid. Här skapas moderna mötesplatser med kontor och lokaler anpassade för framtidens företag. Planeringen för ytterligare ett kontorshus är i full gång. 

– ÅF har mer än fördubblat sin verksamhet i Göteborg sedan 2012. Detta ställer höga krav på flexibilitet i våra kontorslokaler. Att vi kan utöka vår yta i samma kvarter ser vi som en stor förmån. Tändstickan är ett kvarter under utveckling som är mycket spännande att vara en del av, säger Per Magnusson, Divisionschef ÅF Industry.

– Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare lösningar åt ÅF som utökar sin verksamhet till vårt senaste kontorshus T2. Vi fortsätter utveckla den blandstad vi eftersträvar i Tändstickan med en mix av kontor och bostäder med servicefunktioner som till exempel ett bankkontor. Vi har ytterligare intressanta diskussioner för det pågående kontorshuset, så vi räknar med att huset är fullt uthyrt inom kort, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443