c

Skanska tecknar hyreskontrakt med Handelsbanken i Tändstickan, Göteborg

Pressmeddelande 2015-12-17 07:55 CET

Skanska har tecknat ett hyreskontrakt med Handelsbanken för ett bankkontor i det nybyggda kontorshuset i kvarteret Tändstickan i Göteborg. Huset är under uppförande och kommer att vara klart för inflyttning mars 2016.

Tändstickan

Skanska är i full gång att utveckla och bygga ytterligare kontorshus i kvarteret Tändstickan vid Grafiska vägen, där även ÅF-huset ligger. Kontorshuset kommer med sina 5 500 kvadratmeter få en egen identitet i kvarteret. Huset är precertifierat enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Kvarteret Tändstickan vid Grafiska vägen i Göteborg blir en plats där människor, idéer, företag och boende kan verka tillsammans för en mer inspirerande framtid. Här öppnar Handelsbanken ett nytt bankkontor under våren 2016. 

– Vi är glada att vi fått möjligheten att etablera vårt kontor i kvarteret Tändstickan. Vi ser mycket positivt på att bedriva vår verksamhet i detta nya område, där det händer mycket just nu. Vi flyttar vårt befintliga kontor på Mölndalsvägen till nya moderna lokaler på Grafiska vägen, säger Jan Gottberg, kontorschef på Handelsbanken Almedalskontoret.

I kvarteret Tändstickan skapar Skanska en modern stadsdel med blandad bebyggelse som kontor, bostäder och servicefunktioner såsom bankkontor. Här växer moderna mötesplatser med kontor och lokaler anpassade för framtidens företag fram.

– Vi välkomnar Handelsbanken som första hyresgäst i Tändstickans kontorshus. Vi ser en stor efterfrågan på nya, miljöriktiga kontorslokaler i Göteborgsområdet och för just nu diskussioner med ett flertal tänkbara hyresgäster säger Marie Lekmark, uthyrare på Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443