c

Skanska delar ut ytterligare 500 kilo pepparkaksdeg till landets grundskoleklasser

Pressmeddelande 2015-10-26 09:00 CET

Skanska samarbetar även i år med Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) i 2015 års pepparkakshustävling. På temat ”Ny lya – bo på nya sätt” bjuds alla in till att släppa loss sin kreativitet och hitta nya boendeformer som tidigare känts omöjliga. Skanska delar precis som förra året ut ett halvt ton pepparkaksdeg till skolklasser som vill vara med och tävla.

Pepparkakshus

Arkitektur- och designcentrums (ArkDes) pepparkakshusutställning är sedan 1990 en kär tradition. Skanska är återigen samarbetspartner och uppmanar nu landets alla grundskoleklasser att släppa loss sin kreativitet under årets tema: ”Ny lya – bo på nya sätt”.

Allt fler människor vill ha någonstans att bo i våra städer, och det börjar bli trångt. Därför måste vi bygga bostäder på helt nya platser och på helt nya sätt. Kanske kan ditt hem se helt annorlunda ut än i dag, med en annan form och planlösning? Hur kan vi tänka nytt kring hemmets utseende och funktion och bygga bostäder anpassade till olika behov och livsstilar? Inför årets pepparkakshusutställning uppmanas alla bagare att ta fram sin skaparlust och hitta nya boendeformer som tidigare känts omöjliga.

Det var ett stort intresse kring Skanskas utdelning av pepparkaksdeg förra året, med flera hundra förfrågningar från engagerade skolklasser runt om i landet, varav ett fyrtiotal fick deg levererade till sina skolor.
 
Skanska har även i år 500 kilo pepparkaksdeg att dela ut, men det är först till kvarn som gäller – så det är viktigt att vara snabbt ute!

De skolklasser som vill delta i tävlingen kan ansöka om pepparkaksdeg till sitt projekt hos Skanska på www.skanska.se/pepparkaksdeg

Inlämning av fysiska tävlingsbidrag sker 27-29 november till Arkitektur- och designcentrum i Stockholm. De skolklasser i landet som ansöker om pepparkaksdeg och inte har möjlighet att lämna in sitt bidrag på plats i Stockholm ges möjliget att ladda upp en bild på sitt projekt under inlämningshelgen den 27-29 november via www.arkdes.se

För mer information om tävlingen se
www.skanska.se/pepparkakshus
www.arkdes.se/articles/pepparkakshus-2015