c

Skanska bygger nio hyreshus åt Vätterhem

Pressmeddelande 2015-07-07 08:30 CET

Skanska har slutit avtal med Vätterhem om att bygga nio hus med 129 hyreslägenheter i Strandängen, Jönköping. Projektet som går under namnet Kultur- och Gatuhusen har ett ordervärde på cirka 160 miljoner kronor.

Avtalet innebär en fortsättning på det samarbetsavtal som tecknades 2013 och inleddes med byggandet av det så kallade Ormhuset med 80 lägenheter vid Vätterns strand. Ormhuset blir inflyttningsklart till hösten i år.

Strandängen är ett nytt område som byggs för att möta det stora bostadsbehovet i Jönköping. Cirka tre kilometer norr om staden byggs en helt ny stadsdel i nära sjöläge med stort fokus på hållbarhet och spännande arkitektur. Totalt planeras för 700 lägenheter i området.

– Vi är glada över att få fortsatt förtroende från VätterHem att i nära samarbete driva nästa projekt med hyreslägenheter på Strandängen. Samarbetet bedrivs i partnering, vilket innebär att vi arbetar tätt tillsammans med kunden i byggprojektets alla faser med full öppenhet i räkenskaperna, säger Thomas Melkersson, distriktschef, Skanska Sverige AB.

De nio husen som Skanska nu ska uppföra blir tre till fyra våningar höga och byggs i tre etapper med omgående byggstart för första etappen.

– Det är jättekul att vi nu kan knyta ihop säcken och påbörja byggnationen av de sista 129 lägenheterna i första etappen på Strandängen. Samarbetet med Skanska har fungerat bra och vi ser nu fram mot fortsatt bra resultat i denna etapp, säger Henrik Möller, byggchef, Bostads AB VätterHem.

Färdigställande och inflyttning sker etappvis där de första husen beräknas vara färdiga i slutet av 2016 och den sista etappen ska vara färdigställd i slutet av sommaren 2018.

Kontakter

Kontakta: Thomas Melkersson, Projektchef
Telefon +46104488318