c

Skanska säljer bostadsprojekt vid Mariastaden, Helsingborg

Pressmeddelande 2015-06-23 09:00 CET

Skanska Hyresbostäder har tecknat avtal med Folksam om överlåtelse av Fastighets KB Mariaporten. Affären inkluderar uppförande av två hyreshus med totalt 95 lägenheter. Avtalet är värt 188 miljoner kronor.

Mariaporten

Mariaporten är beläget vid Mariastaden i norra Helsingborg, ett naturnära läge med service, aktiviteter, skolor och förskolor i området. Projektet är en fortsättning på utbyggnaden av Mariastaden mot öster och knyter ihop området med Maria station där ytterligare bostäder, livsmedelsbutiker, service och en ny skola planeras. Området är väl uppkopplat med både cykelvägar och busslinjer in mot centrala Helsingborg samt gångavstånd till stationen som trafikeras av Pågatågen till övriga Skåne och Köpenhamn.

Folksam kommer att tillträda bolaget i samband med byggstarten i höst och kommer även att ansvara för uthyrning och förvaltning.

– Vi är mycket glada över att kunna uppföra detta projekt på ett attraktivt läge i Helsingborg och att få göra det i samarbete med en stark och långsiktig part som Folksam, säger Tomas Adilstam, affärsutvecklare, Skanska Hyresfastigheter.

Detaljplan är klar och markupplåtelseavtal för hyreshusen har tecknats med Helsingborgs stad. Byggstart är planerad till september 2015 och första inflyttning under hösten 2016.
 
Skanska Hyresbostäder utvecklar, bygger, och förvaltar moderna och prisvärda hyresrätter på utvalda marknader i Sverige. Utveckling bedrivs såväl för intern förvaltning som för externa fastighetsägare. Skanska Hyresbostäder är ett helägt dotterbolag till Skanska AB.

Kontakter

Kontakta: Richard Hultin, VD Skanska Hyresbostäder
Telefon +46104485033